Startsida - Nyheter

Stor medlemstillströmning i Fi efter #fittstim

Feministiskt initiativ har haft en kraftig medlemstillströmning i veckan. Över 1500 personer har gått med senaste dagarna och tillströmningen tycks fortsätta.

Det är Belinda Olssons program #Fittstim som tros ligga bakom tillströmningen – eller Feministiskt initiativs reaktioner och utspel på det samma.

Feministiskt Perspektiv har också känt av den så kallade #Fittstims-effekten. Bland annat publicerades en valkrönika av Gudrun Schyman med titeln Problemformuleringsinitiativet som bland annat handlar om frågan som ställs i programmet, huruvida feminismen har spårat ur, redan förra fredagen som har fått stor spridning.

– Ja, vi såg direkt att Gudrun Schymans text fick stor och snabb spridning och när den publicerades fick vi omedelbart 31 nya prenumeranter. Marknadsföringen av programmet har tröttat och provocerat många feminister och då produktionen valde att så konsekvent undvika företrädare som representerar många feminister är också många feminister irriterade, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt. Hon tror inte heller att vi sett slutet på #Fittstims-effekten ännu:

– Näe, det kommer ju ytterligare två avsnitt. Visserligen mindre provocerande men säkert också tröttande för många.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV