Startsida - Nyheter

Stort rollerderbymöte i Stockholm i helgen

– Det var det första laget som vi mötte 2010 och vi har en lång historia av att möta varandra. Då var vi båda nybörjarlag, vi har följts åt genom åren och gjort samma resa, säger Becky Lawless, eller Rebecka Bengtsson som hon heter, till Feministiskt Perspektiv inför matchen som spelas i Solnahallen i Stockholm.

Trots att Stockholm ligger högre rankat än Helsinki internationellt tror Becky Lawless att det kommer bli en tuff match:

– De är väldigt medvetna om hur de ska spela och har mycket strategier, deras bänk [coacher] är mycket närvarande i spelet och det märks – de kan ändra sitt spel mitt under en match, och de studerar sina motståndare på förhand, förklarar hon.

Stockholm Roller Derby har klättrat i rankingen efter sin medverkan i Floridaturneringen Beach Brawl i våras. Där var de nära att slå ett topplag som Houston Roller Derby. Inför Beach Brawl låg Stockholm Roller Derby Allstars på plats 120, i dag har laget avancerat till plats 52. Men det internationella rankingsystemet är delvis problematiskt då europeiska lag är underrankade, vilket innebär att europeiska lag riskerar att tappa i ranking genom att spela mot varandra. Därför är inte lördagens match rankad. Tidigare var det också oklart om Stockholm Roller Derby skulle delta i den europeiska tävling som kommer att arrangeras i Malmö under hösten, men nu är det klart att de kommer att åka dit, efter att WFTDA har lovat att göra uträkningen av rankingen från turneringen mer rättvis:

– Vi har tackat ja till Malmö, en av de avvägningar vi gjort, och vi har fått löften om att de ska försöka lösa det så att det inte drar ner, säger hon.

Becky Lawless spelar som blocker och beskriver sig som medveten, strategisk, och bra på att läsa av spelet. Hon förklarar att publiken på lördag kommer att få se ett taggat Stockholm Roller Derby Allstars:

– Jag hoppas att de kommer få se ett samspelt lag trots nya spelare och en del förändringar i laget, och att vi visar att vi är ett starkt och smart lag som ger hundra procent, säger hon.

Under hösten kommer Stockholm Roller Derby Allstars också spela i London, och man kommer också att anmäla sig till nästa års upplaga av Floridas Beach Brawl.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV