Startsida - Nyheter

Storvinst mot Polen – Sverige allt närmare VM

Med den tunga förlusten mot England (den största förlusten på nio år) i träningslandskampen där Sverige förlorade med 0-4 i ryggen var det en rejäl revansch för svenskorna att vinna med samma siffror. Lotta Schelin spelade bra och vasst matchen igenom och gjorde mål redan i 8:e minuten. Sedan var det mållöst till andra halvlek. Kosovare Asllani, som blev inbytt först då, gjorde då mål i 56:e minut, och lite senare kunde Lotta Schelin öka på ledningen ytterligare med 3-0 71:a matchminuten. Linda Sembrant hann med att göra 4-0 med en minut kvar av ordinarie match.

Efter matchen uppstod det frågor kring samarbetet mellan förbundskapten Pia Sundhage, och Kosovare Asllani, som alltså fick sitta på bänken i första halvlek. Kosovare Asllani sade i intervjuer efter matchen att: ”Hade jag hetat något annat och skrattat och dansat och gjort mig till kanske man spelar”, skriver Sportbladet. Efteråt ska Sundhage och Asllani ha pratat om detta. Till svenskfotboll.se säger Pia Sundhage att hon och Asllani haft ett bra samtal.

– Det kändes bra att prata med Pia. För min del handlade det om känslor som tog överhanden. Nu har vi rett ut det, säger Asllani till svenskfotboll.se

Nu leder Sverige kvalgrupp fyra framför Skottland, Sverige har 24 poäng mot Skottlands 21 poäng, båda lagen har två matcher kvar att spela. Sverige möter Bosnien-Hercegovina den 13 september på Gamla Ullevi i Göteborg och samtidigt spelar Skottland hemma mot Färöarna, matcher som Sverige respektive Skottland bör vinna. Sedan möter Sverige Skottland, också på Gamla Ullevi, den 17 september.