Startsida - Nyheter

Sverige klara för VM: ”Jag är otroligt jäkla jätteglad”

– Jag är otroligt jäkla jätteglad, sa Lotta Schelin som satte Sveriges andra mål i matchen och därigenom blev lika stor som Hanna Ljungberg i målprotokollet. Målet var hennes 72:a i ordningen.

Det var mycket som stod på spel inför avspark på Gamla Ullevi. Skottland som behövde slå Sverige med ett par bollar satte hård press från det att domaren blåste igång matchen. Sverige svarade med att vara lika offensiva.

Det tog sex minuter innan högerbacken Lina Nilsson satte fart på sin kant och slog in en boll mot det skotska straffområdet. Therese Sjögran var framme och nickade in 1-0. Hennes tjugoförsta landslagsmål, det första på nick.

– Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli mål. Jag skulle skarva den vidare tänkte jag. Men bra tillfälle att sätta den, sa FC Rosengårdsspelaren Sjögran som spelade sin 199:e landskamp.

Det skotska laget jagade en kvittering. De spelade högt upp på banan och pressade det svenska försvaret hårt. Emma Berglund, som hade fått en plats i startelvan, vann många dueller i försvaret. Hedvig Lindahl storspelade mellan stolparna emellanåt.

– Vi gör det på ett bra sätt. Men vi har så klart mycket att jobba på inför VM. Fast just nu är jag bara här och nu, jag har glömt alla planer för framtiden, sa förbundskapten Pia Sundhage när det stod klart att Sverige säkrat en plats i världsmästerskapen.


Seger kan bli nyckel i VM

Lagkapten Caroline Seger dirigerade spelet på plan, emellanåt kontrollerade Sverige matchen men långt i från hela tiden. Seger räddade laget på mållinjen både en och två gånger efter att Hedvig Lindahl missbedömt en utrusning på en hörna. Hon slog precisa bollar i djupled som resulterade i svenska målchanser. Hon tog löpningar och nickade bollen till sig själv när det inte fanns någon annan att passa.

– Seger kan bli nyckeln till att vi kan spela så bra som möjligt i VM. Hon gör det bra idag och hon gör andra spelare bra, sa Sundhage.

VM i Kanada spelas från den 6 juni till den 5 juli nästa sommar.

– Det känns så klart bra att vi tagit oss till ännu stort mästerskap. Dessutom är vi obesegrade i gruppen, sa Sjögran.

37-åringen som slår ett nytt rekord i varje landskamp hon spelar, flest antal spelade landskamper, lyssnar på kroppen och satsar mot ännu ett mästerskap.

– I dag bara flög man fram. Men det är klart att jag lyssnar på mig själv. Det är långt till juni men jag vill absolut vara med, sen beror det ju på hur det går för mig. Om Sundhage vill ta ut mig, sa hon.

Nästa match för landslaget blir en träningslandskamp i Örebro mot Tyskland senare under hösten.

– Det är klart att det hade varit häftigt att sätta målrekordet då, men det är inget jag tänker på hela tiden. Det kommer när det kommer. Vi är ju ett lag och huvudsaken är ju faktiskt att vi tagit oss till VM, sa Lotta Schelin.

Gruppspelet till VM i Kanada lottas den 6 december.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV