Nyheter

Sverige nära direktplats till fotbolls-VM i Kanada

Efter segern mot Färöarna med 5-0 förra torsdagen ser läget mycket bra ut för svenskt medverkande i VM i Kanada nästa år. Sverige delar poäng med Skottland, med en match mindre spelad, och med samma målskillnad. Ettorna i varje kvalgrupp går direkt vidare, medan de fyra bästa tvåorna får kvala om ytterligare en plats.

Men med segern borta mot största konkurrenten Skottland kan Sverige knipa direktplatsen till VM som spelas mellan den 6 juni till 5 juli nästa år. Det återstår tre matcher, och den sist av dem blir returmötet mot Skottland. 5-0 mot Färöarna i förra veckan gav samma resultat som när Sverige senast mötte dem. Första målet gjordes av Caroline Seger, elva minuter in i första halvlek. Mål nummer två gjordes av Olivia Schough åtta minuter senare, hennes första mål i landslaget. Lotta Schelin avgjorde första halvlek genom att göra 3-0 i 35:e minuten och gjorde andra halvleks första mål i 50:e minuten. Emma Lundh gjorde 5-0 när sex minuter återstod av matchen.

Nilla Fischer fick en varning och är därmed avstängd från att spela i nästa match som blir mot Polen borta. Kosovare Asllani spelade inte, på grund av magproblem som hon haft sedan matchen mot Skottland, skriver Svenskfotboll.se. I den matchen storspelade Asllani och gjorde två mål. I slutet av augusti spelar Sverige nästa VM-kvalmatch som alltså blir mot Polen. Därefter väntar Bosnien-Hercegovina hemma den 13 september och den 17 september möter Sverige Skottland hemma.