Startsida - Nyheter

Swede Hurt: ”Målet är att placera oss bättre än senast”

Karolina Berglöf spelade tidigare under säsongen i Stockholm Roller Derby och vann SM-titeln med laget i somras, men har nu flyttat tillbaka till USA igen och spelar nu i Gotham Girls Roller Derby i New York. Hon var också med i första gången som rollerderby-VM arrangerades i Toronto i Kanada 2011 när 13 länder deltog. Då placerade sig Sverige på plats nummer sex. Under onsdagen tränade laget tillsammans och hade möte och under torsdagen kommer de att möta Västindien och sedan Japan och alla matcherna går att streama, dock kostar det 45 dollar. Den första av Team Swedens matcher spelas 21.20 svensk tid, nästa spelas klockan 02.40, natten mot fredag.


Hur kändes träningen?

– Det var jättepeppande att träna med hela laget, det är kul att se hur mycket vi alla har utvecklats och hur mycket bättre vi spelar tillsammans nu, jämfört med för ett år sedan när vi hade uttagningarna.

– Jag tror att nästan alla har haft en ganska tuff säsong med sina hemma föreningar med mycket resor, men vi har fortfarande hunnit med att spela mot, England, Finland och USA under det gångna året. Vi har även haft landslagsläger i Stockholm, Malmö och Göteborg.


Hur kommer torsdagen att se ut?

– Gruppspelet börjar och i vår grupp ingår Chile, Västindien och Japan. Vi spelar först mot Västindien och sedan mot Japan. Vi möts två timmar innan matcherna för off-skate uppvärmning och lagmöte.


Vad är målsättningen denna gång?

– Vårt mål är att vi skall placera oss bättre än vi gjorde på förra världscupen.


Ni kommer att möta Västindien först. Är det ett lag ni ska vinna emot?

– Vi borde vinna mot Västindien, men de har många erfarna spelare från Storbritannien i laget, i princip så bor och spelar alla spelare i Storbritannien, och inte i Västindien. Vi vet inte riktigt vad vi skall förvänta oss...


Vilket spel vill ni få till?

– Vi vill spela tillsammans.


Sedan möter ni Chile på fredagen, vad tror du om motståndet från dem?

– Vi vet ännu mindre om dem än om Västindien, så vi hoppas kunna få se dem spela under morgondagen.


Vad krävs för att gå vidare, två segrar?

– Vi vill vinna vår grupp, det gör att det blir bättre för oss under lördagen. Om vi kommer två i vår grupp så kommer vi antagligen möta England, som kommer att vinna sin grupp. Och det vill vi helst göra så sent som möjligt. Om vi vinner vår grupp så får vi antagligen spela mot Irland eller Tyskland.


Du spelar ju nu i Gotham Girls Roller Derby, vad är den största skillnaden i jämförelse med Sverige?

– Gotham har hållit på längre, det finns en otrolig vilja att vinna, jag vet inte vad största skillnaden är. Att spela med Gotham är allt annat än lätt och det handlar hela tiden om att pusha sig själv hårdare och man kan aldrig ta för givet att få spela. Vi är vänner och drivs av viljan att vinna, så man pushar sig själv konstant för att bli bättre för sin egen och lagets skull. Det finns inga ursäkter...


Kommer du möta några lagkamrater i Team USA?

Om vi får möta USA så är det sex Gotham spelare med, tror jag. Och två Gotham-spelare i Team Irland också. Stockhom Roller Derby har tre spelare i Finlands lag och Göteborg har två spelare som spelar för Grekland , Crime City Rollers (Malmö) en i Team Frankrike och Team Danmark.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV