Startsida - Nyheter

Therese Gunnarsson: ”Hade lätt kunna gå två ronder till”

Hon vann med 2-1 i poäng i matchen mot portugisiska Ariana Santos. Domarna ger poäng för rena och hårda träffar, thaiboxningen kräver både styrka och teknik, och två av de tre domarna dömde alltså henne som vinnare. Men enligt Therese Gunnarsson var det ingen tvekan om att hon dominerade matchen. Första ronden började både hon och Santos avvaktande, men i rond två och tre gick Therese Gunnarsson ut hårt.

– Jag hade gärna sett att det var fler ronder, för då hade jag slagit ut henne, säger hon.

– Första ronden blev hyfsat jämn eftersom jag inte gjorde så mycket det, men in andra ronden började jag ta över mer, framför allt genom boxningen. Jag pressade henne bakåt så att hon hamnade på hälarna. I clinchen (nackbrottning) fick jag ner henne, men domarna bröt så snabbt, efter bara tre sekunder, säger hon.

Just clinchen är ett av de moment som Therese Gunnarsson har tränat på, både genom teknik och styrka. Och att den träningen, liksom den intensiva allmänna fys-träningen, har gett resultat har hon nu fått kvitto på. Trots att Ariana Santos, från Team Dynamite i Lissabon, är mycket välmeriterad så tycker Therese Gunnarsson att hon hade matchen helt under kontroll och hade mycket energi kvar att ge även efter matchen.

– Det känns jättebra att hon har de meriterna, det är ingen nybörjare, och trots att hon är liten så slog hon och sparkade väldigt hårt.

– Jag har fortfarande en del att jobba på i clinchen, det som funkade bäst var boxningen och min styrka. Min kondition och fysik kändes i toppform och jag hade lätt kunnat gå två ronder till, säger hon.

Nu har hon några veckor på sig att ladda om inför nästa gala, hon kommer att thaiboxas på galan Söderslaget som går av stapeln den 11 oktober på Söder i Stockholm.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV