Startsida - Nyheter

Thomsgård till SKAP

Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård lämnade förra veckan över ordförandeposten till Seher Yilmaz. I dag stod klart att Thomsgård går till nu till SKAP, Sveriges intresseorganisation för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare. Under 2014 sätter SKAP särskilt fokus på mångfald och jämställdhet i musiklivet. Lina Thomsgård har anställts som projektledare.

– Genom den här satsningen vill SKAP bidra till ett öppet, större och rikare musikliv i Sverige. Vi är därför mycket glada att Lina Thomsgård, som har lång erfarenhet både från musikbranschen och från påverkansarbete kring just mångfald och jämställdhet, tackat ja till det här uppdraget. Lina kommer att komplettera vårt arbete med kompetens och erfarenhet som vi behöver för att bli framgångsrika med vår satsning, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda i ett pressmeddelande.

SKAP:s satsning inleddes i torsdags med en workshop i Stockholm, ledd av Lina Thomsgård och SKAP:s ordförande Alfons Karabuda. Deltog gjorde bland andra musikskaparen, författaren och aktivisten Marie Selander, Hanna Rothelius från Popkollo, Pernilla Alexandersson, vd på AddGender, och jämställdhetsminister Maria Arnholm.

– Svensk musikbransch borde ligga i framkant även på dessa områden. Det är ju en fråga om att vara inkluderande, relevant och öppen för att på så vis skapa ett levande, lönsamt och rikt musikliv även i framtiden. När nu till och med näringslivet fattat grejen förvånar det mig att den bransch som ständigt ifrågasatt makt och ruckat på fördomar verkar vara så benhårt fäst vid en vit manlig norm. Jag ser fram emot att ta kvartssamtal med branschen för att höra vad som egentligen är problemet och vad vi tillsammans kan göra åt det, säger Lina Thomsgård.

SKAP kommer bland annat medverka vid Nordiskt Forum i Malmö, Almedalsveckan i Visby och Way Out West i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV