Startsida - Nyheter

Tufft motstånd väntar i VM-kvalet mot Skottland

I tisdags samlades Pia Sundhages landslag för att under två veckor fortsätta kvalet för VM 2015.

FC Rosengårds Elin Rubensson är återigen i landslaget efter ett par matchers frånvaro.

– Det är så klart jätteroligt att vara tillbaka. Jag har varit småskadad nu ett tag, så jag har missat ett par läger. Men det är alltid roligt att vara med och representera landslaget, säger hon.

Laget samlades tidigare i veckan för att gemensamt åka på en landslagssamling vars höjdpunkter är matcher mot Skottland och Färöarna.

Skottland toppar VM-kvalets grupp fyra med en match mer spelad än Sverige. Ingen av lagen har förlorat några poäng. Sverige har inte släppt in ett enda mål, samtidigt har Skottland hunnit göra tio fler än Sverige.

– Det blir tufft motstånd. De har ett bra lag, det är ju bara att titta på deras placering i tabellen, säger Elin Rubensson.

Lagets väg till VM har hittills gått som på räls. Sverige har varit bättre än sina motståndare både på pappret och planen.

Matchen i Motherwell mot Skottland blir kvalets första måstematch.

– Vi kommer gå igenom hur vi ska spela och hur de spelar under vårt läger. Jag har inte sett dem så mycket men jag vet att vi måste vara fokuserade, säger Elin Rubensson.

Om Rubensson blir aktuell för spel vet hon inte ännu men Rosengårdsspelaren har under det senaste året fått visa vilken bredd hon har som fotbollsspelare. Efter att ha börjat som forward har hon fått testa på både mittfältet och ytterbackpositionen. Både på Pia Sundhages initiativ men också hemma i allsvenskan.

– Jag vet faktiskt inte hur de [förbundskaptenerna] tänker. Det kan nog bli spel som back, mittfälltare eller forward. Ska bli spännande och se hur de har tänkt, säger Rubensson.

Den 19 juni är det dags för nästa kvalmatch. Efter ett kortare träningsläger i Stockholm åker laget till Tórsvöllur för att återigen möta Färöarna. I senaste kvalmatchen vann Sverige med 5-0.

Hur laddar ni om mellan matcher när motståndarlagen spelar på så olika nivå?

– Vi måste ta en match i taget, det tycker jag att vi är ganska bra på. Men det ska bli roligt att åka till Färöarna, där har jag aldrig varit, säger Elin Rubensson.

Kvalet till VM fortsätter under hösten. Den 17 september möter Sverige återigen Skottland på nationalarenan i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV