Startsida - Nyheter

Tung hemmaförlust för Kiruna IF

Kiruna IF, som har förlorat några av sina sponsorer på grund av sin hbtq-satsning, åkte i söndags på en tung förlust på hemmaarenan Lombiahallen när laget förlorade mot Örnsköldsviks Hockey med 2-6.

Robert Lahti från Kiruna IF skriver efter matchen att laget inte kommit igång med eget spel och att man tappade när Örnsköldsvik gjorde mål tidigt i matchen och att laget i tredje period på bara sju minuter får fyra baklängesmål. ”Så här snabbt efter matchen vill jag inte göra någon längre analys av varför vi förlorar vår tredje raka match. Som vanligt så får vi titta på matchvideon imorgon och göra en längre analys. Jag kan dock uppleva att spelarna är lite tyngda av situationen. Vi har (med all rätt) höga krav på oss och vi har inte kunna leverera efter det. Jag ber alla fans vara sansade med kritiken mot spelarna och rikta den mot oss tränare som är ansvariga.”, skriver Robert Lahti på Kiruna IF:s hemsida.

En gladare nyhet för laget är att TV4-gruppen kommer att livesända lagets möte med Piteå den 26 oktober, detta som ett stöd för lagets hbtq-satsning.

– Det handlar om att TV4-gruppen och TV12 tycker att Kiruna har tagit ett berömvärt initiativ med sitt acceptansprojekt, Det här är ett sätt för oss att markera vårt stöd för projektet, säger TV12:s kanalchef Hans Pekkari till SportExpressen.se.

– Och när vi fick höra om att sponsorer hade hoppat av kändes det extra viktigt att göra den här manifestationen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV