Startsida - Nyheter

Ulrika Westerlund omvald ordförande för växande RFSL

Det är ett RFSL med fler medlemmar än någonsin som hållit kongress under helgen i Norrtälje, med en av de nyare avdelningarna – RFSL Roslagen – som värd.

Såväl Ulrika Westerlund som Christian Antoni Möllerop fick förnyat förtroende som ordförande respektive vice ordförande för RFSL. Bland de nyinvalda i förbundsstyrelsen finns feministerna Deidre Palacios, RFSL Stockholm, Maria Ramnehill, RFSL Göteborg och Lisa Olsson, RFSL Helsingborg.

Efter beslut på kongressen står nu RFSL för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Och ett av yrkandena som antogs var att förbundets medlemsutbildning ska ”innehålla praktisk kunskap om vad strukturell rasism är och hur inkluderings- och exkluderingsprinciper fungerar i föreningsliv”.

Nyvalda förbundskassören Niclas Sandin berättade att RFSL samlat in cirka en halv miljon kronor under året, som framförallt gått till hbtq-rörelsen i Uganda.

Adrian Forssander, den drivande kraften bakom RFSL Roslagen och RFSL Ungdom Östs transläger, tilldelades Robert Karlsson Svärds minnespris med motiveringen:

Han tog initiativ till de senaste årens mest uppmärksammade RFSL-händelse. Han sökte pengar, hittade ledarna, nådde ut till deltagarna, skaffade sponsorer, engagerade aktivister, skapade en struktur för en hållbar verksamhet.

Mer om kongressen och förbundet på RFSL:s hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV