Startsida - Nyheter

#val2014: En barnmorska per födande rödgrönt löfte

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Stockholms läns landsting har i dag, onsdag, gått ut med gemensamma vallöften för en tryggar förlossningsvård i länet. Liksom Vänsterpartiet Storstockholm utlovar de en barnmorska per födande kvinna, och därmed bättre arbetsmiljö. Därtill vill de satsa på en barnmorskeledd enhet på Huddinge sjukhus, en jourtelefon för gravida och nyförlösta kvinnor och betald specialistutbildning.

I ett pressmeddelande kallar de satsningarna förlossningslöftet, och hänvisar de till samtalen som förts med barnmorskor. Läget som beskrivs betraktar Socialdemokraterna och Miljöpartiet som allvarligt, inte minst det faktum att patientsäkerheten äventyras av personalbrist och ohållbara arbetsförhållanden. De konstaterar att 1 000-tals gravida behöver föda på en annan klinik än de valt och att Stockholms län har flest allvarliga förlossningsskador i landet.

– Förlossningsvården möter människor i en av livets största stunder. Alla blivande föräldrar ska kunna lita på att få god och säker hjälp när deras barn kommer till världen. Därför presenterar vi nu gemensamma vallöften för en tryggare framtida förlossningsvård i Stockholms län, säger Helene Hellmark Knutsson, finanslandstingsråd i opposition (S).

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV