Nyheter

Wida Zemarai skadad i match mot Bangladesh

Det var i samband med en räddning som Wida Zemarai slog huvudet i ena målstolpen och förlorade medvetandet. Hon fick föras av plan på bår och fördes sedan till Poly Clinic-sjukhuset för att sys med två stygn rapporterar The Express Tribune. Pakistans fotbollsförbund meddelade dock att hon mådde under omständigheterna bra och att hon senare fått lämna sjukhuset för åka till hotellet. (Feministiskt Perpsektiv uppdaterar så fort vi vet mer). Det var första gången i SAFF-sammanhang som Bangladesh och Afghanistan möttes. Afghanistan inledde starkt, hade flera målchanser under matchens första 20 minuter lyckades också göra första målet genom 16-åriga Marjan Haydaree. Men Bangladesh vände och lyckades alltså slå Afghanistan med 6-1 på Jinnah-stadion i Islamabad.

Afghanistan var enligt Express Tribune det enda lag som hade supportrar på plats under matchern som spelades under dagen, två av dem var Mustafa Hussaini och Naveed Anwari och de förklarade att det var för att stötta och uppmuntra det afghanska landslaget.

– Vi förlorade men det är viktigt att visa stöd. Förhoppningsvis kommer det större publik till de kommande matcherna, sade Anwari som tagit ledigt från jobbet för att se matchen.


Olika möjligheter att träna

Wida Zemarai har nu varit i Pakistan i en dryg vecka och tränat med det afghanska landslaget i hög värme. Matcherna och deras boende har flyttat från Lahore till Islamabad. Tidigare i veckan var Feministiskt Perspektiv i kontakt med Wida Zemarai som då berättade om aktiviteterna och träningen, bland annat har de bjudits till den afghanska ambassaden:

– Vi träffade ambassadörer och blev bjudna på mat, de var verkligen vänliga mot oss.

På tisdagen invigdes turneringen SAFF som anordnas för tredje gången av South Asian Football Federation, och Pakistan förlorade alltså öppningsmatchen mot Sri Lanka. Under torsdagen spelar Indien, som innehar mästartiteln, mot Maldiverna i grupp A, och samma dag möter Afghanistan Bangladesh i grupp B. Matcherna sänds live på den pakistanska sportkanalen PTV Sports.

Wida Zemarai berättade att de tränar dagligen men att det är stor skillnad på träningen i Pakistan och den hon är van vid från Borås och Äspereds IF:

– De har absolut inte den möjlighet som vi har i Sverige, sade hon.

Medieintresset för turneringen har varit stort, under veckan har många journalister varit på plats för att bevaka träningar och Wida Zemarai har intervjuats för World News.

Semifinaler kommer att spelas den 19 november och final den 21 november.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV