Startsida - Nyheter

Aktion för minska trafficking i samband med Super Bowl

Natten mot måndag svensk tid hölls årets stora sportevenemang Super Bowl där de två lagen i amerikans fotboll New England Patriots och Seattle Seahawks möttes. Inför matchen har det också höjts röster för att peka på att prostitution och trafficking stiger i samband med sportevenemanget. Påverkansgruppen Shared Hope International (SHI) satte innan matchen upp en rosa dockask i naturlig storlek där volontärer har turats om att stå som en symbolisk markering emot trafficking.

– Det ger oss en möjlighet att ha samtal kring hur barn ses som varor. Det här är en verklig person, hur de än paketeras, säger Taryn Offenbacher från SHI till Huffington Post.

Tidningen skriver att det är svårt att få säkra siffror på trafficking i USA, men att experter menar att det finns tillräckligt mycket statistik som pekar på att det är ett stort problem året om, men att det ökar ytterligare i samband med stora sportevenemang. Enligt en FBI-rapport uppskattas 293 000 barn vara i riskzonen för att utnyttjas för sextrafficking. Enligt Department of Chilrden and Families traffickerades 24 barn till Tampa 2009 i samband det årets Super Bowl.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV