Startsida - Nyheter

Arbetsskadeärenden inom polisen samlas på hög

Polisen har låtit över 900 fall av arbetsskador vara utan åtgärder eller rehabilitering. Huvudskyddsombudet har nu gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Efter en stor omorganisation som nyligen gjorts på polismyndigheten har mer än en tredjedel av alla arbetsskadeärenden samlats på hög. Varken arbetsgivaren eller skyddsombuden vet vad ärendena innehåller.

– Jag är övertygad om att det finns allvarliga fall där och misstänker att ohälsan förlängs eller försämras i dessa fall, säger Tomas Stjernfeldt, t f nationellt huvudskyddsombud på Polisförbundet, till tidningen Arbetet.

En anledning till problemet är myndighetens centrala IT-register över arbetsskador. Vid omorganiseringen och bildandet av den nationella polismyndigheten drogs alla behörigheter in och skyddsombuden tappade tillgången till systemet. Enbart en del av dem har fått tillbaka sin behörighet.

– Det brukar inte ta mer än två, tre veckor innan Arbetsmiljöverket agerar. Vi väntar oss ett ingripande vilken dag som helst, säger Tomas Stjernfeldt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV