Nyheter

Barnens rättigheter kränks i Israel

Enligt en färsk rapport från Human Rights Watch använder israeliska säkerhetsstyrkor onödigt våld vid arrestering eller häktning av palestinska barn, så unga som elva år.

– Säkerhetsstyrkorna har kastat granater på dem, misshandlat dem i förvar, hotat och förhört dem utan närvaro av föräldrar eller advokater och vägrat föräldrarna information om var barnen befann sig.

Rapporten baseras på vittnesmål från barn från elva till 15 år och deras föräldrar, bosatta i olika områden i östra Jerusalem och på Västbanken. Dessa barn greps anklagade för att ha kastat sten. Human Rights Watch meddelar att barnens berättelser överensstämde med varandra trots att de var från olika delar av landet.

Sarah Leah Whitson, chef för Human Rights Watch avdelning i Mellanöstern säger att rapporten visar att israeliska styrkor inte respekterar barnens rättigheter trots att de påstått motsatsen.

– Israels största militära biståndsgivare USA bör trycka på hårt för att få ett slut på detta maktmissbruk och öka trycket på att skapa reformer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV