Startsida - Nyheter

Basket: Umeås Udominate vann rysare mot Luleås Northland

Umeålaget Udominate vann under onsdagskvällen till slut den tredje SM-finalmatchen och kunde reducera Luleålaget Northlands ledning till 2-1 i matcher. Northland ledde länge i matchen och såg ut att kunna avgöra och ta SM-guld på onsdagskvällen, men hemmalaget Umeå kunde så småningom jobba ikapp, och förbi. De sista minuterna – och sekunderna – utvecklades matchen till en riktig rysare. Med två minuter kvar av matchen hade Umeå en fempoängsledning men missade med en och en halv minut kvar två straffar. Kort därefter missade även Northland två straffar. När några sekunder återstod av matchen missade Udominate en passning, ställningen var 68-66, och Northland hade då möjlighet att ta hem guldet. Men Udominate lyckades hålla Northland stången och sätte innan slutsignalen två straffar. Matchen slutade 70-66. Den fjärde SM-finalsmatchen spelas imorgon torsdag i Luleå.