Startsida - Nyheter

#basketEM: Sverige ute ur EM – missar OS

Två knappa men tunga förluster mot Litauen och Spanien innebär inte bara att Sverige inte går vidare från gruppspelet utan också en förlorad plats i OS i Rio de Janeiro 2016. Det svenska basketlandslaget vände förlusten i inledningsmatchen mot Slovakien i torsdags till en seger mot värdnationen Ungern i fredags. Men under söndagens match mot Litauen lyckades man inte förvalta den ledning på tio poäng man hade bara minuter innan halvtidsvilan, när signalen ljöd låg man i stället under med fyra poäng när den tredje perioden började. Matchen blev en rysare, till slut vann Litauen med 70-68. Därmed gick också drömmen om OS om intet, för att kvala in till OS hade det krävts att Sverige hamnat på minst en femteplats i EM. Under måndagen förlorade Sverige också den sista matchen mot Spanien, med två poäng. En seger mot Spanien hade dock inte hjälpt Sverige vidare från gruppspelet.