Startsida - Nyheter

Brittisk hjälplinje för muslimska kvinnor

Aktivister inom Muslim Women's Network UK (MWNUK) står bakom lanseringen av den unika hjälplinjen. De anser att många muslimska kvinnor på grund av kulturella hinder, såsom heder, inte vågar söka stöd hos lokala organisationer. De fruktar att tystnadsplikten inte respekteras. Därför menar MWNUK att en nationell hjälplinje ska kunna ge möjligheten till allt fler kvinnor och flickor med muslimsk bakgrund att fritt tala om sina problem och söka stöd.

I dag finns det flera nationella linjer för kvinnor i Storbritannien, men de ofta är specialiserade inom ett visst området. MWNUKs nylanserade hjälplinje täcker tvärtom in många olika områden och problem. Detta för att kvinnoorganisationen anser att kvinnors utsatthet ofta beror på varierande eller en kombination av orsaker som måste samtidigt åtgärdas.

Det går att ringa, e-posta eller chatta med aktivister och de experter som arbetar på nationella hjälplinjen för muslimska kvinnor, om i princip allt, från knarkberoende, islamofobi, bostadslöshet, tvångsäktenskap, misshandel och våldtäkt till stalkning och få råd och stöd. På hemsidan informeras om lagstiftningen och de rättigheter som medborgare i Storbritannien har.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV