Startsida - Nyheter

Clara Berglund ny ordförande för Sveriges Kvinnolobby

På lördagen valdes Clara Berglund till ny ordförande för Sveriges Kvinnolobby (SKL). Hon tar över efter Gertrud Åström som har varit ordförande sedan 2009.

Clara Berglund har tidigare varit vice ordförande i SKL och arbetar som politisk sekreterare på Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) och är också ordförande för Mälardalens Kvinnolobby. Berglund är ”särskilt engagerad i frågor som rör lokal förankring, jämställdhet och attityder i vardagen och näringslivet”, enligt presentationen på Sveriges Kvinnolobbys hemsida. På Berglunds Facebook-sida framgår också att hon är medlem i Centerkvinnorna.

- Jag känner mig hedrad och ödmjuk inför uppgiften att leda den svenska kvinnorörelsens paraply. Under de kommande två åren vill jag fortsätta stärka Sveriges Kvinnolobby som organisation och fortsätta arbeta för förverkligandet av kvinnors fulla mänskliga rättigheter, säger Clara Berglund i ett pressmeddelande.

Clara Berglund är pressekreterare till yrket. Hon har suttit i styrelsen i fem år och tidigare varit vice ordförande. Clara nominerades till ordförandeposten av Fredrika Bremer Förbundet. Hon valdes av ett enhälligt årsmöte.

Årsmötet valde också två nya styrelseledamöter: Camilla Wagner, nominerad av 1,6 miljonerklubben, och Alexandra Iriarte, nominerad av Winnet Sverige.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV