Startsida - Nyheter

Crime City Rollers vann svenskderby i Dallas

Båda lagen har spelat tre bouts vardera i Dallas i World Flat Track Derby Associations (WFTDA:s) division ett-slutspel. Malmö Roller Derbys lag Crime City Rollers vann mot Stockholm Roller Derby Allstars med 224-118, en seger som värderas högt inte minst efter att man förlorat mot Stockholm Roller Derby i SM-finalen de senaste två åren. ”Vi vann! Tänk på det bästa ögonblicket du någonsin haft – då kan du försöka förstå hur vi känner oss. Sååå skönt. Tack Stockholm Roller Derby för ett fantastiskt bout, vi visste att vi aldrig fick slappna av för ni är så grymma” skriver Crime City Rollers på sin hemsida.

Crime City Rollers vann också sitt första bout, mot Ohio Roller Girls med poängen 221-115. Det var bara i mittenboutet som Crime City Rollers fick se sig besegrade. De förlorade mot Rose City Rollers från Portland i USA med 406-25. Crime City Rollers är också ett av de rollerderbylag som har tagit ställning för flyktingars rätt. I samband med resan till USA skrev de på sin Facebooksida: ”Från Malmö till Dallas på en dag. För oss är det en självklarhet att flyga till andra sida jorden med våra svenska pass. Alla människor har inte den rättigheten. Just nu är det massor av människor på flykt över hela Europa. De riskerar sina liv för att komma till länder som Sverige. Vi kan alla göra något - vi kan alla visa var vi står och bidra till en mänskligare värld. En annan värld är möjlig.”

Stockholm Roller Derby förlorade boutet mot Rat City Rollergirls från Seattle med 204-73, men vann mot Rideau Valley Roller Girls från Ottawa i Kanada med 290-84. Stockholm Roller Derby Allstars slutade på en sjundeplats i slutspelet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV