Nyheter

Damlaget drogs in – nu har de egna bandyklubben IFK Nässjö

Det var i våras som det blev känt att bandyklubben Nässjö IF tänkte lägga ner damverksamheten för att spara pengar och för att inte behöva dra ner för mycket på herrlaget. Ett beslut som förvånade Nässjö IF:s dåvarande ledare för dambandy Christer Gustafsson mycket:

– Det är en märklig syn att man har det tänket 2015. I alla organisationer är det viktigt att ha ett jämställdhetsperspektiv, att det är lika viktigt oavsett om man är man eller kvinna, tjej eller kille, att kunna utöva idrott. Man tar ju flera steg tillbaka med ett sådant här beslut, sade han till Feministiskt Perspektiv då.

När det blev känt så agerade man snabbt. Vid ett möte med laget framgick det tydligt att de ville fortsätta spela som ett lag men att förtroendet för ledningen i Nässjö IF inte längre fanns kvar eftersom den så tydligt markerat hur lite de värderade dem. De fick inte beskedet från ledningen utan genom media och fick då höra att deras verksamhet ”bara är en kostnad”. Laget och Christer Gustafsson började innan sommaren att arbeta med att dra igång den vilande bandyföreningen IFK Nässjö.

IFK Nässjö är en förening med anor som bildades första gången 1924 och som lades ner 1964. 2004 drogs verksamhet igång igen, då med fokus på bandytjejer. Det blev en framgångsrik satsning som bland annat ledde till SM-guld 2009. Men ett par säsonger senare fick föreningen spelarbrist och 2011 blev föreningen vilande. Tills nu.

– Vi är igång under nygammalt namn: IFK Nässjö. Vi har lag som kommer att spela till vintern, så det känns väldigt bra, säger Christer Gustafsson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV