Startsida - Nyheter

Elitidrottare misstänkt för våldtäkt släpptes

Det var natten mot lördag som den misstänkte ska ha utsatt en 23-årig kvinna för våldtäkt på ett hotell i Stockholm. Idrottaren och hans vänner hade tidigare mött 23-åringen och hennes väninna på en klubb. Sällskapet hade fortsatt festa på hotellet där idrottarna bodde. Under natten vaknade 23-åringen av att den misstänkte våldtäktsmannen ”låg på henne och hade samlag” säger kvinnan till Aftonbladet. Hon lyckades få bort idrottaren och ta sig ut från rummet, och berättade för de andra vad som hänt, de andra spelarna hämtade in honom:

– Då sa han att han inte gjort något fel eftersom dörren till rummet där jag sov var öppen och jag hade inte sagt nej. Han sa också att de andra sagt att jag var ”lätt”, säger 23-åringen enligt Aftonbladet.

Den våldtagna kvinnan polisanmälde händelsen i lördags, och polisen tog henne till Södersjukhuset för att undersökas. Mannen anhölls först, men släpptes efter förhör då det inte anses nödvändigt att han är frihetsberövad för att genomföra utredningen. Idrottaren tillhör ett lag som befann sig i Stockholm för att bygga upp lagkänslan. Sportchefen säger till Aftonbladet att man ser allvarligt på händelsen men avböjer att kommentera i nuläget.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV