Startsida - Nyheter

FC Rosengård vände och är vidare i Svenska cupen

FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC möttes i söndags i Svenska cupen och matchen blev tung för Rosengård redan från början. Detta då Kopparbergs/Göteborg FC gjorde först 1-0 genom Rebecka Blomqvist och därefter fick Rosengårds Ramona Bachman två gula kort och utvisades i tionde matchminuten. Därefter fick Rosengård spela med tio spelare och det dröjde länge innan laget lyckades kvittera. I 75:e matchminuten kunde Sara Björk Gunnarsdottir nicka bollen i mål och matchen gick till förlängning. Till slut kunde Marta Viera da Silva avgöra matchen genom att göra 2-1 för Rosengård i 109:e minuten.

Så här skriver FC Rosengårds huvudtränare Markus Tilly: ”Riktigt starkt. Marta hamnade i ett en mot en-läge på kanten varpå hon växlade tempo drev förbi motståndaren och satte bollen säkert vid bortre stolpen. Vi hade då, likt i höstas, vänt underläge på Valhalla IP till seger, 2-1.”

Göteborgs lagkapten Marlene Sjöberg var besviken efter matchen men försökte blicka framåt, skriver Göteborgsposten:

- Det känns ändå som att vi har något på gång i år. Vi har en del skador och sjukdom i laget just nu, ändå finns det bra spelare att sätta in på varje plats. Vi har spelare som fungerar oavsett vilken plats de spelar på, så det känns riktigt spännande, säger hon till tidningen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV