Startsida - Nyheter

#feministiskformbar: Samlar engagemang för grafisk design

En feministisk samtalsserie i tre delar om grafisk design har inletts inom ramen för projektet Feministisk formbar. Syftet är att fördjupa diskussionen och intresset för den första delen, som ägde rum 6 oktober, var stort. I ett pressmeddelande från arrangörerna framgår att lokalen Barbro, var fullsatt.

Inititativtagaren Maria Loohufvud, art director på Pasadena Studio, välkomnar engagemanget. Hon driver Feministisk Formbar tillsammans med frilansande grafiska formgivaren Malin Ringsby och Anton Hull, kollega på Pasadena studio.

– Det märks verkligen att det finns ett bubblande engagemang för feminism inom grafisk designområdet. Samtalen och projekten finns redan därute men vi kände ett behov av att samlas och diskutera vidare, över projektgränserna, säger Loohufvud, vars tidigare projekt innefattar bland annat jämställdhetsspelet Komma Lika.

Samtalen modereras av Sara Teleman och i förra veckans panel medverkade Ida Wessel, ad på BankerWessel, Alexandra Falagara och Brita Lindvall från Bastion samt Karin Ehrnberger, doktorand i Design och Genus på KTH.I första hand vänder sig Feministisk formbar till grafiska formgivare och formgivarstudenter, men de är öppna för alla och inträdet fritt.

– Det är tråkigt att inte alla som ville kunde komma in, vi ska fundera ett varv på om vi behöver välja en större lokal till nästa gång, säger Malin Ringsby, som sedan tidigare driver projekt med jämställdhetsfokus i form av nätfanzinet Grrrlcollection.

I samarbete med projektet BILD-ning som lanseras i dagarna spelade man även in samtalet, som kommer att göras tillgängligt i podformat den närmsta veckan.

Nästa Feministisk Formbar äger rum tisdag 3 november och då gästar bland andra Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio från Hall of Femmes samt Maryam Fanni och Sara Kaaman.

Feministisk Formbar genomförs med stöd av Statens Kulturråd och Stockholms stads kulturförvaltning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV