Startsida - Nyheter

Fotboll största sporten bland flickor

I söndags arrangerade Hammarby damfotboll sitt andra seminarium i serien Rättvist som syftar till att utveckla damfotbollen. Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll dam och Emilia Bjuggren, socialdemokratiskt idrottsborgarråd i Stockholm, deltog, skriver Hammarby damfotboll i ett pressmeddelande.

– Många tror i dag att det är ridning eller konståkning som är störst bland flickor.

– Vi fortsätter jobbet med att öka tillgängligheten och sprida kunskap, sade Linda Wijkström som också talade om arbetet de utför för att berättade om arbetet med att höja statusen för damfotbollen. Ett av målen har varit att alla allsvenska matcher ska tv-sändas, vilket har blivit verklighet i och med denna säsong.

– När det gäller rättvisa och jämställdhet är det viktigt att det inte bara är damidrotten som ska agera, det är viktigt att fler är med och engagerar sig, sade Linda Wijkström.

Emilia Bjuggren sade att det är viktigt för Stockholms stad att det finns arenor för elitfotboll även för damer och pekade på upprustningen av Kanalplan i Stockholm som nu pågår, hemmaarenan för Hammarby damfotboll.

– Det måste finnas platser där du kan stöta på och träffa en elitfotbollsspelare, på din egen fotbollsplan, vi tycker att det är viktigt att skapa dessa mötesplatser, sade Emilia Bjuggren och fortsatte:

– Det är ett av våra mest prioriterade områden, att fler barn och unga ska få utöva sin idrott.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV