Startsida - Nyheter

Fotboll: Svensk 3-0-seger mot Moldavien i EM-kvalet

Det var en match som Sverige bara skulle vinna. Moldavien är rankat på plats 102 i jämförelse med Sveriges sjundeplats. Och landet har bara drygt 500 fotbollsspelare, varav drygt hundra som är över 18 år – medan Sverige har 68 000 licensierade spelare. Det blev också en snabb svensk ledning. Olivia Schough fick till ett avslut redan efter sexton sekunder spelade av första halvlek. Trots att Sverige dominerade första halvlek stort, fungerade avsluten inte som de skulle. Först kort innan halvtidsvilan kom nästa mål, detta efter att Lotta Schelin drogs ner i straffområdet. Domaren blåste till straff som Schelin själv lade, snabbt och säkert till vänster, och Sverige gick upp i 2-0-ledning. Sedan dröjde det till slutminuterna av matchen innan nästa mål kom. Och det blev landslagsdebutanten Pauline Hammarlund som nickade in målet och ordnade slutresultatet 3-0. Nästa EM-kvalmatch spelas mot Polen på Gamla Ullevi i Göteborg på tisdag kväll.