Nyheter

Fotboll: Tunga tapp för Eskilstuna United

Eskilstuna United som sedan en tid tillbaka leder Damallvenskan i fotboll drabbades i veckan av två tunga nyheter. Först blev det klart att deras tränare Viktor Eriksson kommer att sluta efter säsongen. Sedan blev det häromdagen mer eller mindre klart – detaljer återstår enligt Expressen – att en av stjärnspelarna, Gaelle Enganamouit, lämnar laget för konkurrenterna FC Rosengård. Det blir en stor förlust för Eskilstuna vars anfallspar med Gaelle Enganamouit och Olivia Schough nu splittras. Men för Rosengård är Gaelle Enganamouit en viktig pusselbit i att åter bygga upp topplaget efter att ha förlorat viktiga spelare som Anja Mittag och Ramona Bachmann tidigare under säsongen, samt Therese Sjögran som slutat spela och börjat som sportchef för klubben i stället.

Beskedet kom som en total överraskning och spekulationerna om varför och vart Viktor Eriksson kommer att befinna sig nästa säsong är i full gång. En gissning som bland annat Eskilstunakuriren lagt fram är att han helt enkelt kommer att gå samma väg som Gaelle Enganamouit och bli tränare för Rosengård. Men än är allt bara spekulationer. På Fotbollskanalens fråga om varför han går ut med beskedet att han slutar just nu, när bara två omgångar återstår av allsvenskans täta toppstrid, svarar Viktor Eriksson:

–Från min sida handlar det om en lojalitet gentemot spelarna. Jag har tränat många av dem under en väldigt lång tid och därför ville jag kunna ge dem den här informationen personligen, utan att det sipprade ut på annat sätt. Det var viktigt för mig.

När nyheten kom att Eskilstuna United förlorar den tränare som fört laget till toppen inleddes diskussionerna om vem som kan ta över tränarrollen genast. SVT:s expert Frida Östberg tycker att Victoria Sandell Svensson vore den givna kandidaten:

– Det är svårt att svara på den frågan eftersom jag är sportchef för Elitfotboll dam som har ansvar för alla klubbarna. Men det är väldigt smickrande att hon nämner mig, säger hon om Frida Östbergs förslag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV