Startsida - Nyheter

#fotbollsVM: Rekordstor publik väntas till invigningsmatchen

Fotbolls-VM:s invigningsmatch mellan värdnationen Kanada och Kina kommer att spelas inför en rekordstor publik – 52 000 biljetter har sålts. Det gör invigningsmatchen till den största internationella fotbollsmatchen någonsin i kanadensisk historia.

Fotbolls-VM inleds imorgon lördag, men redan i torsdags hölls en öppnande presskonferens av internationella fotbollsförbundet, Fifa. I den berättade Peter Montpoli, chef för den nationella organiseringskommittén, att invigningsmatchen också blir den mest välbesökta landskampen i någon sport i Kanada någonsin, och VM-finalen såldes ut på 72 timmar.

Lydia Nsekera, styrelseledamot för Fifas kommitté för damfotboll och medlem av Fifas exekutiva kommitté – den första kvinnan någonsin att bli invald – sade att fotbolls-VM har stor betydelse för sportens utveckling:

– Jag är övertygad om att Kanada 2015 kommer att uppmuntra fler kvinnor och flickor att börja med fotboll, både på och utanför planen, som domare, tränare, och som framtida ledare för de nationella fotbollsförbunden.

Hon berättade också att det kommer att arrangeras ett symposium i slutet av VM för att diskutera bland annat kvinnors ledarskap inom Fifa och Fifas medlemsförbund.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV