Startsida - Nyheter

#fotbollsVM: Skadorna fortsätter drabba landslaget

Den ena halvan av det så viktiga backparet Emma Berglund fick alltså bryta matchen mot Holland i helgen. Även försvararen Charlotte Rohlin har en skada, hon har ont i hälen och spelade inte matchen i i lördags. På grund av de många skadorna och den redan problematiska situationen i det svenska försvaret blixtinkallade förbundskapten Pia Sundhage mittbacken Marina Pettersson Engström från KIF Örebro som nu får möjlighet att spela i VM, beroende på hur snabbt Berglund och Rohlin återhämtar sig från sina skador.

Enligt landslagets läkare, Yelverton Tegner, är Berglunds skada lindrig. Hon har rehabtränat, men ådrog sig otursamt nog en ny skada på träningen, då hon glidtacklades och gjorde illa handen.

– Hon vet hur det känns att bryta fingrarna och hon säger att fingret absolut inte är brutet, och jag håller med henne. Det är en blödning i mellanhandsbenen och huden, och det gör ont, säger han i en intervju på Svenskafotbollförbundets hemsida svenskfotboll.se

– Vi har en massa spelare som är lite småskadade och det är antalet som är problemet inte skadorna i sig som jag ser det, säger han och förklarar att han inte tror någon av dem kommer ha problem när VM väl börjar.

Med Marija Banusic är det dock värre. Hon drabbades av hjärnskakning för ett par dagar sedan och har fortfarande symtom:

– Hon är ljuskänslig och ljudkänslig så hon är inte återställd hon får ta det lugnt ett tag till. vila, minska intrycket i hjärnan så mycket som möjligt.

På måndagen rapporterade TT att Banusic kommer att missa VM på grund av skadan. Efter att de sista symtomen försvinner måste det gå ytterligare sex dagar innan hon kan börja träna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV