Startsida - Nyheter

Genus till Campus Gotland

Från och med hösten 2016 kommer Genusvetenskap A att ges på Campus Gotland. Från och med vårterminen 2017 kommer också Genusvetenskap B att ges på Campus Gotland. Det meddelade Centrum för Genusforskning vid Uppsala Universitet under måndagen.

Det här innebär en ökning av Centrums utbildningsuppdrag med mer än en tredjedel. Det kommer att ge studenter som vill läsa genusvetenskap fler möjligheter och större flexibilitet, skriver centret på sin Facebook-sida.

De studenter som har läst A-kursen i Uppsala direkt kan fortsätta med B-kursen på Campus Gotland utan att behöva ta en termins uppehåll. Det blir också enklare att läsa genusvetenskap för studenter på Campus Gotland.

Kurserna i Uppsala kommer att ges som vanligt, det vill säga Genusvetenskap A och Genusvetenskap B kommer att ges på höstterminen och Genusvetenskap C på vårterminen. På Campus Gotland ges Genusvetenskap A på hösten och Genusvetenskap B på våren. Samtliga kurser kommer att vara campuskurser och det är samma kurser som ges vid båda campus.

Sista dagen att ansöka till kurserna är den 15 april 2016.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV