Startsida - Nyheter

Gruppvåldtäkt i Karlstad var en bluff

En 28-årig kvinna larmade polisen om att hon vid tvåtiden natten till torsdag 13 augusti utsatts för en gruppvåldtäkt vid Domkyrkan i centrala Karlstad. Hon uppgav att hon blev våldtagen av fyra för henne okända män. Men gruppvåldtäkten i Karlstad var en bluff, skriver NWT.

Enligt Jonny Thomann chef för avdelningen för grova brott på Värmlandspolisen som ledde förundersökningen drog polisen i gång en stor utredning när larmet kom. Men det kom inga vittnen och den tekniska undersökningen gav ingenting och kvinnans berättelse krackelerade.

Nu lägger polisen ner förundersökningen.

– Vi har gjort en tidslinje där vi har hela kvällen och natten säkrad och det finns inte minsta utrymme för att ett brott skulle ha begåtts, säger Jonny Thomann.

Jonny Thomann har fått hård kritik, inte minst från främlingsfientliga grupperingar, för att han inte gått ut med det signalement kvinnan lämnat.

– Nu ser vi att det var tur att jag varit med så länge att jag vågade ha is i magen. Om vi gått ut med signalementet kunde vem som helst ha blivit misstänkliggjord, säger han till NWT.

I en del hatsajter skylldes den påstådda gruppvåldtäkten på invandrarmän.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV