Startsida - Nyheter

Gymnastik: Lina Sjöberg tog historisk VM-medalj i DMT

Lina Sjöberg från Uppsala gymnastikförening tog igår söndag en bronsmedalj i VM i dubbel minitrampolin, DMT, i Odense i Danmark. Det är den första medaljen någonsin för Sverige, och Lina Sjöberg blev också den första svenska deltagaren i final. Hon kvalade in till finalen som tredje bästa hoppare efter två fina hopp. Hon kunde alltså behålla den platsen i finalen efter ett bra förstahopp och ett mycket bra andrahopp.

– Det känns så skönt, men resultatet har nog inte riktigt sjunkit in ännu, säger Lina Sjöberg i ett pressmeddelande från Gymnastikförbundet.

Lina Sjöberg har vunnit fem raka SM-guld i DMT, senast i somras, då hon också sitt första SM-guld i trampolin. Under hösten har hon dragits med en skada i nacken som påverkade hennes svårighetsgrad när hon tävlade i Svenska cupen i oktober. Men sedan har hon blivit bättre och hade hög svårighetsgrad på sina hopp inför finalen.

– När jag stod inför andra hoppet tänkte jag bara: nu har jag inget att förlora utan jag ska våga satsa på medalj. I själva hoppet tänkte jag på att spänna benen och när jag satte en perfekt landning, kände jag att det här kan räcka.

Erin Jauch från USA tog guldet och Jasmin Short från Storbritannien tog silvermedalj.

Förbundskapten Jenny Söderlund säger att medaljen är historisk och att Lina Sjöberg visat sig tillhöra toppen:

– I dag hade hon marginalerna på sin sida, men kvalet och finalen här i Odense visar verkligen att Lina är bland de bästa DMT-hopparna i världen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV