Startsida - Nyheter

Hanna Folkesson missar VM – korsbandet av

På torsdagen gick Hanna Folkesson igenom en magnetröntgenundersökning av sitt skadade knä. På fredagsmorgonen kom beskedet att det främre korsbandet var av. Beskedet var väntat säger hon själv till Svenskfotboll.se:

– För mig var det ett väntat besked. Jag kände direkt när jag skadade mig att det var allvarligt.

Sorgen var stor bland spelare och tränare efter matchen mot Danmark i onsdags. Både Sofia Jakobsson och Hanna Folkesson fick avsluta matchen med skador. Men medan Sofia Jakobsson verkade må bättre redan efter matchen såg det mörkare ut för Folkesson och flera påpekade efter matchen att det var särskilt tungt eftersom Folkesson missade EM i Sverige för två år sedan.

– Alla tankar åt henne, min arm är väl en skitskada jämfört med vad hon fått, det skar i hjärtat, sade Sofia Jakobsson efter matchen.

– Hon kanske inte gör det jobb man alltid ser men det är vår motor rent arbetsmoralmässigt. Hanna behövs, hon har varit viktig, sade Lotta Schelin.

Landslagsläkaren Yelverton Tegner säger att Hanna Folkesson kommer att opereras om tre veckor när svullnaden lagt sig, och därefter kan det ta mellan sex till nio månader rehabilitering. Det innebär att hon också missar hela säsongen och får satsa på att vara tillbaka till nästa års säsong.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV