Nyheter

Hemlig uppgörelse i sextrakasserimål

Städbolaget som anklagades för sexuella trakasserier har kommit överens med den kvinnliga anställda och hennes fackförbund.

Målet som legat i Arbetsdomstolen i ett år handlar om både verbala och fysiska trakasserier från bolagets vice vd. Dennes beteende började redan vid anställningsintervjun 2011 med närgångna frågor om kvinnans privatliv och utseende.

Senare gjorde han även fysiska närmanden och när kvinnan påtalade missförhållandena fick hon byta tjänst. Efter det polisanmälde hon mannen.

Kommunal krävde sammanlagt 250 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan. Förbundet anser att bolaget har brutit mot tre paragrafer i diskrimineringslagen; vice vd har utsatt städaren för sexuella trakasserier, bolaget har inte vidtagit några åtgärder trots att man känt till anklagelserna, dessutom har bolaget utsatt städaren för repressalier efter att hon avvisat och påtalat trakasserierna. 

Förlikningsförhandlingarna ledde sedan till en överenskommelse, målet avskrevs av Arbetsdomstolen genom ett så kallat protokollsbeslut. Vad överenskommelsen innebär är inte offentligt.

Källa: Lag & Avtal

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV