Startsida - Nyheter

Idrottsgalan: Futebol da Forca och Kiruna IF prisades

Futebol dá Forca fick på måndagen motta Swedbanks idrottsstipendium för barn- och ungdomsverksamhet om 50 000 kronor på Idrottsgalan. Det är Futebol dá Forcas verksamhet i Södertälje som prisas med motiveringen: ”Futebol dá força Team Södertälje tilldelas 2015 års idrottsstipendium för barn- och ungdomsverksamhet från Swedbank för sin strävan att hjälpa unga växa och utvecklas med idrott och social verksamhet.” På plats för att ta emot priset var Futebol dá Forcas grundare och vd, Cecilia Andrén Nyström och verksamhetsledare Ida Wahlström samt Södertäljeledarna Santa Chalabi och Stefani Antoon.

Fotbollsspelaren Therese Sjögran som var en av prisutdelarna fick en egen hyllning med ett inslag som visade hennes 200:e landskamp. Sjögran skulle ha hyllats under Fotbollsgalan i december förra året men då ströks den på grund av tidsbrist. Så när Sjögran skulle presentera vinnaren i kategorin ”Årets prestation” passade hon på att dela ut en känga till TV 4 som sände Fotbollsgalan, rapporterar Expressen.

– Jag måste börja med att säga att jag är väldigt glad över att stå här, inleder hon i SVT:s sändning.

– Jag trodde faktiskt att den här programpunkten skulle bli struken, det brukar bli så på galor.

Priset för bästa prestation gick till skidstafettlaget för guldet i OS, och de blev också utnämnda till årets lag. Sarah Sjöström som tog flera VM-guld i simning förra året fick Sveriges Radios Jerringpris som röstats fram av lyssnarna. Årets idrottare blev Charlotte Kalla. Ishockeylaget Kiruna IF som i somras inledde en hbt-certifiering fick Sportspegelnpriset och spelaren Viktor Esseryd och Kiruna IF:s ordförande Johan Köhler var på plats för att ta emot priset. Enligt motivering får det priset: ”För sitt mod att våga förändra och utmana traditionella värderingar inom sin idrott. Och i och med det skapa en miljö runt sin förening som präglas av öppenhet och allas lika rätt att idrotta.”

– Vårt största motstånd är tystnaden. Det här priset ger oss kraft. Hoppas att ni också vågar stå upp och inte är tysta, sade Johan Köhler iförd hockeylagets regnbågsfärgade tröja, rapporterar Svt.se

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV