Startsida - Nyheter

Innebandy: Kais Mora tog SM-guld i Globen

Det blev Kais Mora som tog hem SM-guldet under lördagen i Globen i Stockholm. Mora vann över Rönnby med 5-3 och tog sitt första guld på 29 år, säsongen 1985/1986 vann man under namnet Kristinebergs AIS. En av de absoluta matchvinnarna, och den som valdes till Moras mest värdefulla spelare, var målvakten Jonna Mäkelä. Hon hyllades efter matchen av både Rönnyspelare och hennes egna lagkamrater. Själv gav hon sin insats godkänt:

– Det var ok, de gjorde tre mål, sade hon modest efter matchen.



Mäkelä återvände till Kais Mora halvvägs in i säsongen och det är oklart om hon kommer att fortsätta spela i Mora nästa säsong. Båda finallagen hade målvakter i toppklass, och båda målvakterna är från Finland. Rönnbys målvakt Laura Loisa blev tidigare i veckan utsedd till grundseriens bästa målvakt. Men det räckte alltså inte mot Kais Mora som var vassare matchen igenom. I tredje period inledde båda lagen med vassa målchanser, men när Mora drog ifrån kunde Rönnby inte svara.


Jonna Mäkelä.


Rönnby har under de senaste tio åren varit i fem SM-finaler och vunnit tre av dem, 2007, 2010 och 2013. 10 523 personer såg finalen. Båda lagen hade stora hejaklackar med sig, men mest tryck skapade Mora-klacken som med trumma och tutor såg till att hålla ångan uppe matchen igenom. Gång efter annan var det ”Jonna, Jonna” klacken skanderade, både för hennes många räddningar men också då hon skadades i första period men sedan reste sig för att vakta målet matchen ut.



Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV