Startsida - Nyheter

Jerusalem: Palestinska kvinnor kräver stöd

– Vi uppmanar världssamfundet att agera och försvara palestinska barn, kvinnor och mäns rättigheter, inklusive rätten till ett tryggt liv.

Kvinnorna i koalitionen som består av en rad NGO:er och feminister av olika samhällsgrupper, skriver att det pågående våldet hotar deras liv och säkerhet, provocerar ungdomarna, orsakar död och skador och lamslår samhället.

– Vi, en grupp palestinska kvinnor, mödrar, systrar, döttrar och unga, uppmanar världssamfundet att skydda våra familjer, samhällen och våra barn... Vi kräver skydd, eftersom vi upplever att vi är fördrivna även från våra egna hemma, när de israeliska soldaterna och beväpnade bosättarna, gränspatruller och polisen invaderar våra hem, attackerar våra familjer, kroppsvisiterar och terroriserar oss alla.

– Vi kvinnor från det ockuperade östra Jerusalem känner oss övergivna, utan skydd från varken den palestinska myndigheten eller det internationella samfundet, medan den israeliska staten terroriserar oss i våra hem, på utbildningsinstitutioner och offentliga utrymmen. Statens införande av kollektiva straff och sanktioner invaderar inte bara våra fysiska utrymmen och kroppar, utan även våra psyken. Vi lever i ett tillstånd av rädsla och terror.

– Vi kräver beskydd, och att säkerhetsrådets resolution 1325 om kvinnor, fred och säkerhet genomförs. Vi uppmanar MR-försvarare att skydda oss från den israeliska statens förtryck. Våra barn måste få gå till sina skolor i fred, och våra föräldrar och äldre måste kunna gå till sina arbetsplatser, hälso- och sjukvårdsinstitutioner i trygghet. Vi begär att vi kvinnor ska kunna gå på gatorna utan rädsla för attacker från den israeliska säkerhetstjänsten och dess beväpnade nybyggare.

Läs hela uttalandet här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV