Startsida - Nyheter

Jonna Mäkelä stod kvar i mål trots skada i SM-finalen

Kais Mora var i SM-final även förra året men då förlorade då mot Djurgårdens IF, och året innan fick laget brons. Så det var en efterlängtad guldmedalj som Kais Mora kämpade sig till i lördags.

– Vi gör vår grej, vi gör det vi ska idag, vi skapar chanser och gör mål och Jonna är bra i mål, säger Martina Löf, lagkapten i Mora efter matchen.

Jonna är alltså Jonna Mäkelä som var med när laget tog silver förra året, men som sedan spelade i Finland under hösten. Men efter jul var hon tillbaka i Mora och fick vara med och föra laget till sin efterlängtade SM-titel. Förra året hade Mora många nyförvärv, spelare som nu kommit in mer i laget.

– I dag spelade vi smartare, och vi hade också lite tur, säger Jonna Mäkelä som berättar att skadan i första period var så pass svår att hade det varit en vanlig match hade hon avbrutit:

– Men nu kunde jag inte göra det för mitt lags skull. Och i pausen kunde vi tejpa vristen så att det blev bättre.


Martina Löf, till höger.


Jonna Mäkelä som är från Finland har tagit guld i finska ligan tidigare, men det var för nio år sedan.

– Det känns fantastiskt.

– Min insats var tillräckligt bra. De gjorde mål tre gånger men det räckte i dag. Mot slutet av första period hade jag så ont att det var svårt att fokusera men jag sa till mig själv att njuta av matchen och jag tycker att jag gjorde rätt bra ifrån mig och det är jag glad för liksom för den här medaljen.


Jonna Mäkelä.

På frågan om hon kommer att stanna i Mora för ytterligare en säsong säger hon att hon ännu inte vet hur det kommer att bli:

– Det kan hända att det här var min sista match med Mora, eller så blir det så att jag spelar en sista säsong med laget, men det vet jag inte än.


Heroes spelades i högtalarna när spelarna kom ut på plan.



















Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV