Startsida - Nyheter

Kim Martin Hasson blir LHC:s nya sportchef

Kim Martin Hasson tar över efter nuvarande sportchefen Johan Bunnstedt som måste sluta av hälsoskäl. Kim Martin Hasson har spelat i LHC de senaste åren och också jobbat halvtid på marknadssidan, något hon också kommer att fortsätta med:

– Jag trivs verkligen i klubben och är stolt och glad över att jag har fått den här utnämningen. Ekonomin i damhockeyn har alltid varit knapp men med hjälp av alla kontakter och erfarenhet jag skapat mig genom åren så tror jag att vi kan fortsätta vårt vinnande koncept. Nu kan jag hålla närkontakt med både lag och sport på ett sätt som gör att steget från att spela själv blir mindre, säger hon på LHC:s hemsida.



När Sverige föll i kvartsfinalen mot Ryssland under VM i Malmö i början av april syntes det tårar i Kim Martin Hassons ögon efter matchen. Det satte punkt, eller åtminstone delvis punkt, för en strålande karriär med både brons- och silvermedalj från OS.

– Det slår en att det är slut, eller uppehåll i alla fall, sade Kim Martin Hasson i Malmö efter matchen som menade att det skulle kännas konstigt att inte vara med på sommarens träningsläger och framför allt när den nya säsongen börjar till hösten.

Att trappa ner långsamt och enbart sluta i landslaget och fortsätta i klubblaget LHC har inte varit något alternativ för henne:

– Ska jag spela hockey ska det vara seriöst på toppnivå annars är det inte värt det för min del.

– Jag tar med mig så himla mycket från min karriär, både i Sverige och utomlands, med OS, VM och det är genom hockeyn jag träffat min man, så allt har ju kretsat kring hockeyn. Jag har uppnått det mesta jag har velat uppnå, jag är stolt över min karriär, förklarade sade då.

Kim Martin Hasson var en av tre uttagna målvakter i den svenska VM-truppen, jämte Sara Grahn och Valentina Lizana Wallner. Först dagen innan VM-premiären meddelade förbundskapten Leif Boork att hans val av förstamålvakt föll på Sara Grahn. Kim Martin Hasson hade kanske varit det naturliga valet men hon fick problem med sina höfter inför fyrnationsturneringen i Norrtälje i slutet av 2014, något hon drogs med också under våren. Därmed blev det inget VM-spel för henne, men hon bidrog ändå stort till truppen genom sin långa erfarenhet av stora turneringar och stod i boxen i rinken och peppade sina medspelare.



Som sportchef för LCH kommer hon också bli delaktig i det nya hockeygymnasium som drar igång till hösten. Kim Martin Hasson har utbildat sig till instruktör och kommer att bli en viktig tillgång för gymnasieskolan.

– Mycket roligt att få vara med om att starta upp något nytt som kommer att vara en stor tillgång för LHC som damhockeyförening, säger Kim Martin Hasson till hemsidan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV