Startsida - Nyheter

Antifeministiskt parti deltar i Storbritanniens parlamentsval

Grundare till partiet är den pensionerade affärsmannen Mike Buchanan som tidigare arbetade som affärsrådgivare till konservativa Tory-partiet. Han avgick efter att premiärminister David Cameron gav sitt stöd till en kandidatlista bestående av enbart kvinnor till parlamentet 2009. Buchanan startade sitt parti 2013 för att bekämpa ”manshatet” och feminismen.

Till brittiska Independent säger han att ”99,7 procent av skyddade boenden går till misshandlade kvinnor medan det finns lika många misshandlade män som kvinnor”. Mike Buchanans parti fokuserar främst på männens rätt till faderskap och menar att män utnyttjas, exkluderas och kränks i dagens samhälle. I sina uttalanden jämställer Buchanan, feminismen med nazismen.

Justice for Men and Boys har nu gått ut med ett manifest på 80 sidor inför det kommande valet och hoppas på att kunna stoppa ”den utbredda manshatet”, starta pojkskolor med enbart manlig personal och begränsa kvinnors rätt till abort.

I partiets valmanifest står bland annat att kvinnor ska hindras från att inta högre positioner i företagsledningar, att män ska få ta ut sin pension före kvinnor, eftersom de arbetar hårdare och dör tidigare. Partiet delar varje månad ut ett pris som heter ”Lying Feminist of the Month Award”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV