Startsida - Nyheter

Malmö Roller Derby får spela med världens bästa lag

Malmö Roller Derby har klättrat rejält på den internationella rankinglistan som förbundet WFTDA sammanställer. Förra årets spel på amerikansk mark innebar ett stort kliv framåt för Malmö och hamnade bland världens hundra bästa lag. I maj var de rankade på plats 78. Nu har de blivit rankade på plats nummer 30 i världen och kommer att spela slutspel i division ett i september.

– Det här är samma slutspel som många av oss (på grund av tidsskillnaden) stannar uppe hela natten för att följa och kommer till jobbet sömniga september ut. Vårt lag, Crime City Rollers, kommer faktiskt att spela i samma turnering som de stora lagen. Wow. Vilken resa, skriver laget på sin Facebooksida.

Även Stockholm Roller Derby, som nyligen blev svenska mästare för tredje året i rad i samband med SM-veckan i Sundsvall, har klättrat på världsrankingen det senaste året. I januari i år var Stockholmslaget på 41:a plats, i mars var de på plats 32 och i senaste mätningen, i juni, återfinns de på plats 17. Det betyder att två svenska lag finns med i den högsta divisionen tillsammans med lag som världsettorna Gotham Girls Roller Derby i New York, och London Rollergirls.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV