Startsida - Nyheter

Miljonstöd till Terrafems skyddade boende

Terrafem är en rikstäckande kvinnojour som bland annat erbjuder skyddat boende för kvinnor som utsätts för våld i hederns namn. Den delen av verksamheten har varit nära att avvecklas, men kan nu fortsätta då den rödgrönrosa majoriteten har beviljat nödvändigt stöd.

– Att stärka arbetet mot våld var prioriterat när Feministiskt initiativ tog plats i stadshuset. Sedan den rödgrönrosa majoriteten tillträdde har vi dubblat anslagen till stadens kvinnojourer. Terrafem är en oerhört viktig verksamhet i och med deras kunskaper om våld i hederns namn och möjlighet att erbjuda stöd på över 60 olika språk. Alla kvinnor, oavsett bakgrund, har rätt till ett liv i frihet från våld och förtryck, säger Gita Nabavi, gruppledare för Fi, i ett pressmeddelande.

Förutom en miljon kronor för projektet ”Kvinnojour” och ”Tjejhus” har organisations- och föreningsutskottet i Stockholms stad också beslutat att bevilja Terrafem ytterligare 630 000 kronor vid årets slut, under förutsättning att jouren inkommer med en rapport över sina verksamheter under hösten.

– Det betyder väldigt mycket att Stockholms stad beviljade oss fortsatt finansiering. Det här beslutet var avgörande för att vi skulle kunna fortsätta erbjuda skyddat boende för kvinnor utsatta för våld i hederns namn. Nu kan vi hjälpa ännu fler, säger Bernardita Nunez, verksamhetsledare på Terrafem.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV