Startsida - Nyheter

Mireya Echeverría Quezada ny chefredaktör på Bang

Skribenten Mireya Echeverría Quezada, medgrundare till sajten Rummet blir ny chefredaktör och delar chefredaktörskapet med Johanna Palmström. Echeverría Quezada har varit tillförordnad chefredaktör sedan i vmaj, men nu meddelar tidskriften Bang att hon övergår i fast tjänst.

– Jag är väldigt nöjd med att Mireya Echeverría Quezada nu blir fast på Bang. Hon har redan visat att hon har mycket att tillföra, säger Jenny Grenander ordförande för föreningen Bangs styrelse.

Mireya Echeverría Quezada har tidigare bland annat arbetat med hbtq-frågor, drivit den antirasistiska och feministiska plattformen Rummet samt frilansat som skribent.

– Det har varit sjukt kul att få utforma en tidning jag följt sedan tonåren och det ska bli ännu roligare att kunna planera för Bang på längre sikt. Jag ser fram emot att fortsätta att praktisera Bangs intersektionella linje genom att tillgängliggöra Bangs tilltal och hitta nya röster att publicera. Men just nu är jag mest pepp inför att pröva nya grepp, Bang kommer att äga och överraska mycket under 2015, säger Mireya Echeverría Quezada i ett pressmeddelande.

I över tjugo år har Bang varit en väletablerad feministisk röst i mediebruset som följt och upprätthållit feministisk diskussion och idédebatt. Under 2014 startade bland annat redaktionen en podcast och lanserade en ny hemsida. Nu riktar Bang in sig på en tillgängligare feminism med ännu tydligare antirasistisk profil.

– Bang och andra kulturtidskrifter behövs i samhällsdebatten och kulturlivet. Vid sidan av att göra en riktigt bra tidskrift satsar vi nu stort på att nå fler och det ska bli jättekul att fortsätta det arbetet tillsammans Mireya. Det är väldigt roligt och vi märker att det är många idag som efterfrågar antirasistiska och feministiska perspektiv och artiklar, säger Johanna Palmström.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV