Startsida - Nyheter

Moa Svans bok Det riktiga landslaget på väg ut

Moa Svan berättar i ett Youtubeklipp om att då hon pratade med Lotta Schelins agent om boken och nämnde bokens titel fick höra att det var en provocerande titel.

– Jag kände då att jag ska skriva den här boken för när boken är skriven kommer det inte längre att vara provocerande. Efter ett år kommer det inte längre vara provocerande, det är mitt mål.

– Jag tror att alla som läser boken kommer att fatta att det här är ju det riktiga landslaget, säger hon.

Det är Moa Svans debutbok som nu lanseras av Leopard förlag. Boken handlar om fotbollslandslaget och lyfter bland annat fram det faktum att några av de svenska landslagsspelarna tillhör världseliten och nått avsevärt större framgångar än herrlandslaget – trots att det senare belönas tiofalt mer i form av uppmärksamhet och resurser. Moa Svan undrar varför ingen staty har rests över Therese Sjögran, den i särklass mesta landslagsspelaren i svensk historia med över 200 spelade landskamper, och undrar varför det heter dam-EM men inte herr-EM.

Förlaget beskriver boken som ”en supporters skildring av sitt lag och sina favoritspelare: Nilla Fischer, Therese Sjögran, Caroline Seger och Lotta Schelin. Det är också en beskrivning av hur illa det står till i svensk fotboll där kvinnor ständigt får sämre villkor än män. Men mest av allt är det en bok om världens bästa idrott.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV