Startsida - Nyheter

Mord på kvinnor kartläggs i Storbritannien

Women’s Aid kritiserar de ständigt minskade resurserna till skyddade boenden och andra former av stöd till våldsutsatta kvinnor och menar att nedskärningar bidrar till våldet mot kvinnor och leder till allt fler mord. Enligt organisationens egen utredning har 74 000 kvinnor sökt stöd på grund av våld i hemmet under perioden 2013-2014. Enbart under en enda dag 2014 hade 112 kvinnor och 84 barn avvisats från skyddade boenden eftersom det inte fanns plats för dem.

Women’s Aid:s årliga utredning visar att 143 kvinnor mördades 2013 och 2014 var siffran 150 kvinnor. Samtliga morden orsakades av mäns våld. Med sin omfattande utredning vill organisationen visa att morden på kvinnor sker systematiskt och att staten inte vidtar lämpliga åtgärder för att bekämpa detta.

Frivilligorganisationen Refuge som arbetar mot våldet mot kvinnor och barn, begär nu tillsammans med ett antal anhöriga till de mördade kvinnorna, att staten utreder orsakerna till att våldsutsatta kvinnor och barn inte får det skydd de behöver från polis och statliga organisationer.

Enligt Refuge mördas två kvinnor i veckan av sina nuvarande eller före detta partner i Storbritannien. Tre kvinnor rapporteras begår självmord för att slippa våld i hemmet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV