Startsida - Nyheter

Uppmärksamheten kring mordet i Kairo irriterar regimen

I flera länder, både i Europa och i Mellanöstern, har aktivister återskapat bilden av Shaima Sabbagh‬ när hennes man (enligt uppgifter från en kamrat på plats) håller i hennes kropp för att inte falla ner på marken, efter sedan hon beskjutits av polisen i en fredlig demonstration vid årsdagen av 25 januari-revolutionen 2011.

Enligt New York Times utlöste mordet på aktivisten Shaimaa Sabbagh stor vrede internationellt delvis för att den var väldokumenterad. Bilder på hennes blödande kropp ekade över sociala nätverk och spreds inom loppet av minuter efter händelsen. Något som stort irriterar egyptiska utrikesministern som är missnöjd med utländska att medier uppmärksammar just det brutala mordet Sabbagh.

I Kairo samlades ett stort antal personer med blommor i handen för att hedra hennes minne och protestera mot polisbrutaliteten i Egypten.

Vänsteraktivisten Shaima Sabbagh reste med man och barn från Alexandria till Kairo för att delta i en demonstration. Hon blev skjuten medan hon höll i en banderoll och en blomma som hon senare skulle lämna vid Tahrirtorget för att hedra revolutionens martyrer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV