Startsida - Nyheter

Nätverket Förskoleupproret vill ha mindre barngrupper

Högen med nappar växer på regeringskansliet. Det är nätverket Förskoleupprorets påminnelse till Stefan Löfven och Gustav Fridolin att uppfylla sina vallöften om mindre barngrupper i förskolan.

Socialdemokraternas förslag under valrörelsen var ett maxtak på 15 barn per grupp för de små barnen och att staten skulle skjuta till 1,1 miljarder per år. Även Miljöpartiet angav i en enkät till Förskoleupproret att de vill satsa 1 miljard per år för mindre barngrupper i förskolan.

– Namnet på nappkampanjen är ”Framtiden börjar i FÖRskolan” för att visa att satsningar på förskolan krävs för en bra skola i framtiden, säger Ann Josefin, förskollärare och aktiv i Förskoleupproret.

Upproret vill bland annat se: max 12 barn i grupperna 1–3 år, max 15 barn i grupperna 3–5 år, max 4–5 barn på varje pedagog och att alla förskolor har tillgång till en specialpedagog. Förskoleupproret är ett nätverk för mindre barngrupper och bättre förutsättningar för barn och personal i förskolan. Nätverket består av en Facebookgrupp med över 7 600 medlemmar och en ledningsgrupp som organiserar opinionsyttringar för mindre barngrupper.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV