Startsida - Nyheter

Nilla Fischer ambassadör för Eurogames Stockholm 2015

Landslagsstjärnan Nilla Fisher och tidigare proffset Victoria Sandell Svensson samt tyska fotbollsspelaren Thomas Hitzlsperger är nya ambassadörer för Eurogames Stockholm 2015 som hålls mellan 5-9 augusti i år. Eurogames har såväl ett sportsligt som ett kulturellt och politiskt program och är ett av världens största hbtq-evenemang. Syftet är att ”motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sin sport oberoende av kön och sexualitet”.

– Som atlet önskar jag förhindra all sorts diskriminering inom idrotten, såsom sexism, homofobi och rasism. Men framförallt stödjer jag, helhjärtat, allas rätt att idrotta. För mig är det en mänsklig rättighet! Jag känner tacksamhet då jag vet att EuroGames Stockholm 2015 kommer att bli en plattform för "love and liberty" för så många, säger Nilla Fischer i Eurogames pressmeddelande.

Aleksa Lundberg, transaktivist och skådespelare, folkpartisten Birgitta Ohlsson, konstnären Lars Lerin och handbollsspelaren Tobias Karlsson är också ambassadörer för Eurogames som väntas dra omkring 5 000 deltagare och 250 000 besökare från runt om i världen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV