Startsida - Nyheter

Ny mottagning i Stockholm för sexuellt utsatta unga

En ny mottagning för ungdomar i åldern 15-25 år öppnas nu av organisationen 1000 Möjligheter i centrala Stockholm. Dit kan killar, tjejer, cis- och transpersoner och unga som inte vill definiera sig, som har sex mot ersättning eller självskadar med sex, eller som har blivit utsatta för sexuella övergrepp, vända sig. Det även unga som varit utsatta i sina relationer, och gjort saker mot sin vilja. Verksamheten är helt kostnadsfri.

Rebecka Andersson, vikarierande verksamhetschef på 1000 Möjligheter, framhåller fördelen med att kunna erbjuda en kombination av stöd på internet, anonymitet och professionell terapeut med specifik erfarenhet och kunskap om sex mot ersättning och om att självskada med sex. Ett behov som identifierats via organisationens online-chattar.

– Vi har märkt att många som sökt stöd och hjälp på våra chattar även har haft behov av att träffa någon IRL för stöd och för att få bearbetande samtal. Med den nya mottagningen erbjuder vi den möjligheten, säger hon.

Mottagningen erbjuder träffar med terapeut eller stödpersoner med specialutbildning. För den som har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller våldtäkt finns också möjligheten att delta i samtalsgrupper med andra som har liknande upplevelser.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV